Uzené kosti obsahují jak maso, tak i kost a jsou výborné především pro přípravu uzeného vývaru. Maso, které oberete z kostí je vůbec nejlepší na domácí šunkofleky nebo do francouzských brambor. Vývar je parádní s kroupami a když ho přidáte do zelňačky i s kousky obraného masa, dostanete absolutně neodolatelnou dobrotu.
Tepelně opracovaný masný výrobek, uzený.
EXPEDICE:
Důležité upozornění. Abychom dodali uzené vždy co nejčerstvější, expedujeme Vaše objednávky pouze 1x týdně a to každou středu, dopravcem, který se specializuje na převoz chlazených potravin. Jen tak Vám můžeme zaručit čerstvost, vysokou kvalitu a zdravotní nezávadnost.
KONZUMACE:
Jedná se o tepelně zpracovaný masný výrobek, proto můžete jíst žebra studená.
SLOŽENÍ:
Vepřové páteřní kosti 98 %, dusitanová solící směs (jedlá sůl, dusitan sodný), česnek.
NUTRIČNÍ HODNOTY:
Energetická hodnota 718 kJ; Energetická hodnota 172 kcal; Tuky 7 g - z toho nasycené mastné kyseliny 5 g; Sacharidy 2 g - z toho cukry 1 g Bílkoviny 25 g Sůl 2 g
SKLADOVÁNÍ:
Naše Domácí uzené neobsahuje žádné konzervanty. Jen sůl, trošku česneku a' řeznickou sůl. Ta obsahuje asi 0,3% dusitanu sodného. To je jediné „éčko“, které používáme. Díky tomu je maso chráněno před mikroorganismy. Nevýhodou je, že našemu uzenému vadí skladování v igelitu nebo v plastu, bez přístupu vzduchu. Celkem rychle se zkazí. Nenechávejte ho v těchto neprodyšných obalech. Ideální se skladování v lednici v papíře nebo volně a vydrží Vám více než týden.
Skladujte v teplotě 1 – 5 ⁰C.